Spørgsmål og svar om E-medicus -
300 timers anatomi, fysiologi og sygdomslære
Her får du svar på alle dine spørgsmål om vores uddannelse i anatomi, fysiologi og sygdomslære. Fra "RAB-godkendelse" til praktisk information om uddannelsen.
Hvad koster E-medicus?
Med E-medicus lærer du anatomi, fysiologi og sygdomslære, når det passer dig.
Den samlede pris for 300 lektioner til RAB og momsfritagelse - inkl. lærebøger og eksaminer - er:
Se mere om priser og vilkår her.
Kan jeg på nogen måde få rabat eller tilskud til betalingen?
Hvis du er ansat i en virksomhed, kan du måske få betalt dine studier i anatomi, fysiologi og sygdomslære via den såkaldte bruttolønsordning. I praksis betyder det, at du får din uddannelse til ca. halv pris.
► Læs mere om, hvordan du måske kan få E-medicus til halv pris her.
Hvis du går på én af de skoler, vi samarbejder med, kan du få op til 20% rabat.
Se, de skoler vi samarbejder med, her
Hvor lang tid skal jeg bruge på at gennemføre mine studier i anatomi, fysiologi og sygdomslære?
Med E-medicus studerer du anatomi, fysiologi og sygdomslære, når det passer dig.
Når du køber adgang, har du 15 måneder til at gennemføre. De fleste bruger omkring et års tid på at bestå de to eksaminer i hhv. anatomi og fysiologi samt sygdomslære. Med ca. 8 timers studier om ugen.
Som studerende hos os får du en detaljeret læseplan, som fører dig igennem pensum i de to fag i løbet af et års tid.
► Se læseplanen for anatomi, fysiologi og sygdomslære her.
Har du mulighed for at investere mere tid, kan du selvfølgelig sagtens gennemføre hurtigere.
Du har adgang til E-medicus og al materialet i 15 måneder. Men du kan gå til eksamen præcis, når du er klar til det.
Derimod anbefaler vi som udgangspunkt ikke, at du bruger mere end de 15 måneder, du har adgang. Det er vores erfaring, at det er vigtigt at holde et rimeligt momentum for at lære disse fag.
Uventede ting kan naturligvis opstå i dit liv. Og du har mulighed for at forlænge din adgang til E-medicus, hvis du skulle få behov for det.
► Se evt. mere under priser og vilkår.
Hvilke bøger læser vi efter med E-medicus?
Undervisningen på E-medicus er tilrettelagt ud fra Forlaget Munksgaards bøger ”Anatomi og Fysiologi (2. udgave)” samt ”Sygdomslære (3. udgave)” fra deres ”Hånden på hjertet”-serie.
I sommeren 2024 lancerede Munksgaard nye udgaver af bøgerne (hhv. 3. og 4. udgave).
De nyeste bøger er opdaterede med tal, nye illustrationer og nogle nye opgaver. MEN, om du læser ud fra de nyeste eller de forrige udgaver af bøgerne, spiller ikke den store rolle for dit forløb.
Vi har læseplaner, så du kan studere ud fra begge udgaver af bøgerne.
Munksgaards bøger er efter vores opfattelse de mest tidssvarende, der findes i Danmark. Bøgernes illustrationer er i meget høj kvalitet. Med det tilhørende login får du adgang til bl.a. at få læst bøgerne op. Ligesom, du har mulighed for at købe de tilhørende opgavebøger m.m., hvis du er meget flittig og videbegærlig.
Du skal selv investere i bøgerne, som ikke indgår i prisen for E-medicus.
Ved tilmelding til E-medicus får du et link med 20% og fri fragt,
hvis du køber bøgerne på www.munksgaard.dk
Skal jeg investere i bøgerne fra Munksgaard for at gennemføre E-medicus?
Vi anbefaler helt klart, at du anskaffer dig de to lærebøger fra Munksgaards Hånden på Hjertet-serie. Både tekst og illustrationer er af meget høj kvalitet.
Vi gennemgår alt, hvad du skal lære i undervisningen på E-medicus. Så hvis du har adgang til andre opdaterede lærebøger i anatomi, fysiologi og sygdomslære, kan du formentlig godt spare investeringen i de nye bøger.
Vi anbefaler det ikke, men det kan nok godt lade sig gøre at gennemføre E-medicus med andre lærebøger.
Hvad er anatomi, fysiologi og sygdomslære?
Anatomi, fysiologi og sygdomslære er grundfagene, hvis du vil være alternativ behandler. Anatomi og fysiologi er læren om, hvordan kroppen er bygget op og fungerer, når den er rask. Sygdomslære eller patologi er læren om, hvad der kan gå galt, dvs., når kroppen er blevet syg.
Hvad vil det sige at være momsfritaget behandler?
Hvis du vil momsfritages og "RAB-godkendes" som alternativ behandler i Danmark, stiller myndighederne nogle helt konkrete krav til både antal lektioner og eksaminer i disse fag: 200 lektioners anatomi og fysiologi samt 100 lektioners sygdomslære er en del af SKAT’s uddannelseskrav, hvis du vil arbejde som momsfritaget behandler.
Efter endt undervisning skal du bestå en eksamen med fysisk fremmøde - i København, Svenstrup v. Aalborg, Ringe eller Silkeborg.
Hvad vil det sige at være "RAB-godkendt" eller Registreret Alternativ Behandler?
RAB står for Registreret Alternativ Behandler. Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der administrerer RAB-ordningen. Styrelsen har godkendt en lang række foreninger til at RAB-registrere sine medlemmer. Strengt taget stiller Styrelsen for Patientsikkerhed ingen specifikke krav til, hvor mange lektioners undervisning, du skal have i anatomi, fysiologi og sygdomslære. Men blandt de godkendte foreninger og uddannelsessteder er der udbredt enighed om at anvende de samme krav, der skal til for at blive momsfritaget, altså 200 lektioner anatomi og fysiologi, samt 100 lektioner sygdomslære (patologi).
Det er vigtigt for os at understrege, at du efter vores opfattelse ikke alene skal lære disse fag, fordi myndighederne kræver det. For at blive en rigtig dygtig behandler er det også afgørende nødvendigt, at du forstår, hvordan kroppen er bygget op og arbejder. Har du styr på din anatomi, fysiologi og sygdomslære, kan du i kombination med din øvrige behandler- eller terapeutuddannelse ofte komme langt alene med din sunde fornuft, når du analyserer patienten og lægger en behandlingsplan. Sammen med dine øvrige faglige kompetencer er det derfor helt afgørende for at blive en dygtig behandler.
Hvordan bliver jeg ”RAB-godkendt” alternativ behandler?
RAB står for Registreret Alternativ Behandler. Det er en ordning, som Styrelsen for Patientsikkerhed administrerer.
At have bestået dine eksaminer i anatomi, fysiologi og sygdomslære er ikke nok til at blive Registreret Alternativ Behandler (RAB). Styrelsen for Patientsikkerhed stiller også bl.a. krav om, at du skal have mindst 250 lektioners undervisning i dit hovedfag og et samlet antal undervisningstimer på minimum 660 lektioner.
Desuden skal du være medlem af én af de foreninger, der er godkendt til at RAB-registrere deres medlemmer. De godkendte foreninger og uddannelsesinstitutioner har styr på alle de detaljer, der skal til, for at du kan blive Registreret Alternativ Behandler i deres regi.
▶︎ Se også artiklen "Hvordan bliver jeg Registreret Alternativ Behandler?"
Hvordan bliver jeg momsfritaget alternativ behandler?
For at blive momsfritaget alternativ behandler skal du leve op til en række specifikke krav fra SKAT. Kravene omfatter ikke alene den uddannelse, du har taget, men også de behandlinger, du udfører.
Det vil føre for vidt at remse alle detaljerne op her. Men som en del af kravene til din uddannelse skal du bl.a. have gennemgået 200 lektioners anatomi og fysiologi samt 100 lektioners sygdomslære (patologi). Og du skal have bestået eksaminer med fremmøde i disse fag.
De øvrige krav skal skolen, hvor du tager resten af din uddannelse, undervise dig i.
Hvordan foregår undervisningen på E-medicus?
E-medicus er et webbaseret 100% online-forløb i anatomi, fysiologi og sygdomslære.
Ved at kombinere selvstudie og e-learning med webinarer, testspørgsmål og mulighed for at stille spørgsmål til underviserne i vores online-forum får du et forløb, der svarer til 200 lektioners anatomi, fysiologi og 100 lektioners sygdomslære.
Dine anatomi-studier foregår på denne måde:
Læs et afsnit eller kapitel i bogen.
Se det eller de tilhørende webinar(er.
- Løs træningsspørgsmålene for at teste, om du har lært, hvad du skal.
- Find svar på eventuelle spørgsmål i on-line-forummet.
- Eller stil selv spørgsmål, og få svar mindst en gang om ugen.
- Tag prøveeksaminerne, så mange gange du vil – indtil du føler dig klar til eksamen.
► Se med billeder, hvordan du studerer med E-medicus her.
Eksamen foregår på denne måde:
Der er 2 skriftlige eksaminer på E-medicus. Én for anatomi og fysiologi samt én for sygdomslære. Du tager eksaminerne én ad gangen i den rækkefølge.
Når det passer dig, aftaler du en tid til eksamen hos os - i København, Svenstrup v. Aalborg, Ringe eller Silkeborg (se detaljer under Priser og Vilkår). Der er én eksamen for anatomi og fysiologi samt én eksamen for patologi.
Du skal have mindst 80 % rigtige svar for at bestå eksamen. Du modtager et diplom for hver bestået eksamen.
De fleste bruger minimum 6 måneder, men ofte op til 12 måneder på at gennemføre uddannelsen i anatomi, fysiologi og patologi. Du har 15 måneder til at gennemføre E-medicus – med mulighed for at forlænge din adgang, hvis du har brug for det.
Du kan gå til eksamen, når du er klar til det. Vi skal bare bruge et par ugers varsel til at få dig i kalenderen.
Hvis du foretrækker live-undervisning:
Hvis du foretrækker live-undervisning med fremmøde, henviser vi til vores erfarne og kompetente kollega på Karsten Munk Akademiet. Se under RAB-kurser på siden her:
www.karstenmunk.dk
Hvor længe har jeg adgang til materialet til E-medicus?
Vores uddannelsesforløb i anatomi, fysiologi og sygdomslære er bygget op omkring et online-univers, der rummer al materialet.
I online-universet finder du bl.a. webinarer, præsentationer, træningsspørgsmål, prøveeksaminer, spørgsmål og svar, etc.
Adgang i 15 måneder:
Du har 15 måneder til at gennemføre E-medicus-forløbet. Det er vores erfaring, at du skal forsøge at gennemføre E-medicus på ca. 12 måneder. Hvis tiden løber fra dig, og du bruger længere tid end 12 måneder, stiger risikoen for, at du sket ikke gennemfører.
Vi anbefaler derfor, at du rydder plads i din kalender, inden du tilmelder dig E-medicus.
Mulighed for at forlænge med 3 måneder:
Når det har sagt, ved vi også godt, at livet sker, og at uventede udfordringer kan dukke op. Derfor har du altid mulighed for at forlænge E-medicus med yderligere 3 måneder ad gangen – så mange gange, du får brug for det.
Vi lukker automatisk for din adgang til E-medicus, når de 15 måneder eller evt. forlængelse er udløbet.
Hvad sker der, hvis jeg fortryder mit køb eller er nødt til at afbryde forløbet for E-medicus?
Afbryder du dit forløb inden for de første 14 dage, refunderer vi det fulde indbetalte beløb. Uden brok og uden spørgsmål.
Afbryder du forløbet efter 14 dage, refunderes indbetalte beløb ikke. Har du betalt samlet, kan du dog få refunderet beløb, der svarer til evt. resterende rater v. betaling over 3 rater.
Hvor og hvordan foregår eksamen?
Som studerende på E-medicus skal du gennemføre 2 skriftlige prøver: Én i anatomi og fysiologi og én i sygdomslære.
Begge eksaminer foregår som multiple choice. Du har 2 timer til at besvare 80 spørgsmål. Du skal have 80% rigtige for at bestå.
Eksaminerne foregår med fremmøde, så du lever op til kravene for at blive både Registreret Alternativ Behandler (RAB) og momsfritaget.
Vi eksaminerer i enten København, Svenstrup v. Aalborg, Silkeborg eller Ringe – alt efter, hvad der passer dig. Se, hvornår her under Priser og Vilkår.
Du har 15 måneder til at gennemgøre og kan gå til eksamen, præcis når du er klar til det. Medmindre, vi rammer ind i ferieperioder, skal vi typisk blot bruge et par uger til at booke tid til dig.
Du skal medbringe din egen computer eller tablet. Du må benytte og medbringe bøger og noter til eksamen.
Hvad sker der, hvis jeg ikke består eksamen?
Vi har gjort vores for, at du kommer til at bestå dine eksaminer i hhv. anatomi og fysiologi samt sygdomslære. Blandt andet har du mulighed for løbende at teste dig selv med træningsspørgsmål i alle emner. Ligesom, der ligger prøveeksaminer, du kan teste dig selv med.
Skulle det alligevel ske, at du ikke består, har du selvfølgelig mulighed for re-eksamen, når du er klar til det.
En re-eksamen med fremmøde koster 950 kr. En online-re-eksamen koster 650 kr.
Hvordan studerer jeg bedst anatomi, fysiologi og sygdomslære?
At læse anatomi, fysiologi og sygdomslære er som at lære et nyt sprog. Både i overført betydning, men også helt bogstaveligt med de mange nye latinske begreber, du skal lære at kende.
Det tager tid at lære kroppens univers at kende
Men ikke alene skal du udvide dit vokabularium. Du skal også lære et helt nyt univers at kende, nemlig kroppens indre univers, som kan være både finurligt og komplekst. Både når kroppen fungerer, som den skal – som vi lærer i anatomien og fysiologien – og når den ikke fungerer efter hensigten – som vi lærer i patologien (sygdomslæren).
Det betyder en del udenadslære, som de færreste klarer at tilegne sig med venstre hånd. Der er ingen vej uden om at afsætte god tid til studierne.
Vi har en læseplan til dig
På E-medicus får du en konkret læseplan – sammen med et forslag til, hvor meget tid, du uge for uge bør afsætte under hele forløbet.
De fleste studerende bruger op til 12 måneder på at gennemføre. Kun de færreste får succes, hvis de forsøger at gøre det på kortere tid end 6 måneder.
Start din uddannelse med anatomi, fysiologi og sygdomslære
Blandt andet derfor er det også vores klare anbefaling, at du sørger for at få dine eksaminer i hus i anatomi, fysiologi og sygdomslære, inden du begynder på din terapeut- eller behandleruddannelse. (Og det er da også et adgangskrav for vores egne uddannelser på Nordic College of Natural Medicine.) Det giver ro i systemet, når du til den tid kan koncentrere dig 100% om dit hovedfag.
Men med dit nyerhvervede faglige overskud får du også meget mere ud af dine studier til behandler og terapeut – og dermed får du også mere ud af din investering.
Har du flere spørgsmål?
Ring til os på Nordic College of Natural Medicine på tlf. 60 88 50 70.
Telefonen er åben mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 10-13. Og vi ringer gerne tilbage, hvis du lægger en besked uden for åbningstid.
Her får du svar på dine personlige spørgsmål, fx hvordan du bliver "RAB-godkendt" - dvs. Registreret Alternativ behandler - hvordan undervisningen i anatomi, fysiologi og patologi foregår osv.